Van onze lezers

"Ik promoot het boek bij iedereen. Ik vind het super belangrijke informatie voor iedere paardeneigenaar of ieder ander die met paarden te maken heeft.
Het boek is heel duidelijk- en herkenbaar geschreven. Zodat je weleens achter je oor kan krabben van: ja dat kan mij ook gebeuren en dat moet ik zien te voorkomen! Hoop mensen zijn te makkelijk en begrijpen niets van een paard.
De foto’s geven een indrukwekkend beeld van de boodschap die Harko aan iedereen wil meegeven.
De prijs is aantrekkelijk en je leest het boek bijna in 1 keer uit."

Annelies - Een zeer tevreden lezeres

 

“Het boek is heerlijk zonder poespas geschreven. Ik vind het jammer dat ik door mijn hoge leeftijd geen paarden meer heb, want de tips hadden we - al die jaren dat we onze stal vol hadden - absoluut goed kunnen gebruiken. Hoeveel ongelukken wij niet meegemaakt hebben!”

Mevrouw M.G

eerst denken, dan redden!

Juryrapport 'Horses Product van het Jaar'

Het boek 'Eerst denken, dan redden!' behaalde de 2e Prijs in de categorie 'Diensten en Kennis'. Enkele quotes uit het juryrapport:

"Het publiek vindt dit boek baanbrekend met praktijkgerichte voorlichting."

"De jury roemt het om de inzetbaarheid en het innovatieve karakter. Een geweldig product! vervult een heel belangrijke functie. Iedere paardeneigenaar zou het boek moeten lezen."

Van professionals

“Harko Kwakernaat is brandweerman en paardenman. Door deze combinatie en zijn grote ervaring met paarden en reddingstechnieken is dit boek zeer nuttig voor iedereen die beroepsmatig of als paardeneigenaar geconfronteerd kan worden met paarden in noodsituaties. Ik wens u veel leerzaam leesplezier.”

Jurgen Welmers –
Dierenartspraktijk voor paarden te Aalsmeer


"Dat dit boek er nu ligt, is Harko van harte gegund. Hij heeft door de jaren heen veel energie in deze materie gestoken. Daarbij kan de praktische benadering niet genoeg benadrukt worden, want dieren hebben onze hulp veelvuldig nodig. Vlotte reddingsacties waarbij zowel de hulpverleners als de dieren veilig zijn, blijken cruciaal."

Dr. Wim Back - Universitair Docent bij de afdeling Heelkunde van het Departement Gezondheidszorg Paard aan de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht

"Ik ken Harko Kwakernaat als een gedreven paardenman met veel ervaring op het gebied van incidenten met grote huisdieren, vooral – en niet geheel verrassend – paarden. Omdat hulpverlening aan grote huisdieren veel voorkomt, verwacht ik dat die boek een waardevolle informatiebron is."

Jaap Molenaar - Vakgroep decaan Incidentmanagement Brandweeracademie/Instituut Fysieke Veiligheid